Even voorstellen

Anita Steenvoorden

Kinderfysiotherapeute sinds 1992
Orthopedagoge sinds 2015
BIG-nummer: 89033182004

Al meteen na mijn afstuderen als fysiotherapeute ben ik naast volwassenen ook met kinderen gaan werken. De uitdaging bij kinderen vind ik om de oefenstof zo aan te bieden dat het als spel ervaren wordt. Daarnaast vind ik het belangrijk zo’n sfeer neer te zetten dat kinderen hun grenzen durven op te zoeken.

Ik heb eerst 5 jaar in loondienst gewerkt in de eerste lijn. In deze tijd heb ik acupunctuur gestudeerd en regelmatig toegepast.Vervolgens heb ik 10 jaar in de kinderrevalidatie gewerkt en les gegeven binnen de kinderneurorevalidatie. De acupunctuur heb ik aangevuld met kinderacupunctuur en Tuina. Inmiddels werk ik al weer 17 jaar in mijn eigen praktijk in de Poststraat.

Omdat ik vanwege de specialisatie Sensorische Integratie ouders en kinderen begeleid in verband met moeilijk te begrijpen gedrag, ben ik de universitaire studie pedagogische wetenschappen begonnen. Inmiddels ben ik afgestudeerd orthopedagoog.

De integratie van de kennis vanuit de kinderfysiotherapie met de kennis vanuit de orthopedagogiek biedt nieuwe therapiemogelijkheden die ik bijvoorbeeld toepas om het kind te leren een activiteit/taak te leren plannen en organiseren. Naast het werk als kinderfysiotherapeute werk ik als orthopedagoge bij Visio op de school voor blinde en slechtziende leerlingen.

Katusha Esser

Kinderfysiotherapeute sinds 1999
BIG-nummer: 59033574004

Na mijn intensieve sportcarrière wist ik zeker dat mijn hart bij sport en bewegen lag. Daarom ben ik de opleiding fysiotherapie gaan doen. Tijdens mijn stage heb ik kennisgemaakt met het behandelen van kinderen. De onbevangenheid van kinderen en de uitdaging therapie te geven zodat het kind het als spel ervaart heeft er toe geleid dat ik kinderfysiotherapeut geworden ben. Inmiddels ben ik 20 jaar geregistreerd kinderfysiotherapeut.

Ik heb altijd in de eerste lijn gewerkt. Eerst in een grote maatschap waar ik naast de kinderen ook mijn “eerste liefde” de sportfysiotherapie kon uitoefenen en nu ben ik mede eigenaar van de Kinderfysiotherapiepraktijk Gooi.

Binnen de praktijk ben ik diegene die naast de motorische problemen en verstoorde prikkelverwerking ook de (meestal aan groei gerelateerde) sportblessures behandel. Ik adviseer de jonge sporters en wanneer gewenst overleg ik met hun trainer/coaches. Dat betekent dat ik ook “paraat” sta op vrijdag avond of zaterdag ochtend voor het nodige werk om de jonge sporter (voor zover verantwoord) toch op het veld te krijgen. Een ander aandachtsgebied van mij is de functionele bekkenbodem problematiek.

Omdat ik zo van bewegen houd, ben ik sinds 3 jaar ook bootcamptrainer. Ook daar probeer ik, net als het werk met de kinderen, de oefeningen dusdanig aan te bieden dat de variatie en de originaliteit ervan altijd uitdagend zijn en stimuleren tot bewegen.

Angelique Mulder

Kinderfysiotherapeute sinds 2001
Master Kinderfysiotherapeute sinds 2012
BIG-nummer: 39042095604

Spelenderwijs en toch doelgericht en effectief werken met kinderen en hun ouders inspireert mij; niets is zo motiverend als een kind te zien glimmen van trots en plezier als het onder mijn begeleiding iets leert! Ik zoek heel graag de samenwerking met zowel de ouders, scholen en andere specialisten om er samen voor te zorgen dat het kind in alle dagelijkse situaties goed kan leren en functioneren.

Van 2012-2018 heb ik in Hilversum en Utrecht als kinderfysiotherapeute in de eerste lijn gewerkt (.o.a. binnen het speciaal onderwijs en de Internationale scholen in Hilversum en Utrecht). Daarvoor heb ik 15 jaar mijn vak in het buitenland (waaronder 7 jaar in de kinderrevalidatie in Londen) uitgeoefend. Ik heb veel ervaring in het werken met kinderen met complex meervoudige beperkingen en gedragsproblemen. Ook heb ik veel zuigelingen en jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand begeleid.

In de praktijk werk ik met baby’s, peuters, kleuters en (jonge) kinderen van 0-18 jaar met onder andere de volgende behandelindicaties: afwijkende motorische ontwikkeling; schrijfproblemen; gedragsproblemen; neurologische en andere chronische aandoeningen zoals oncologie en spierziektes; orthopedische problematiek. Kinderen van de internationale gemeenschap onderzoek en behandel ik in het Engels, waarbij ook mijn verslaglegging in het Engels mogelijk is.

Ik rond binnenkort de cursus sensorische informatieverwerking bij “Anders kijken naar Kinderen” af en ben betrokken bij de masteropleiding kinderfysiotherapie Avans+ als docente. Daarnaast heb ik in 2016 een artikel* gepubliceerd.

Deze afwisseling vind ik erg prettig en houdt mij leergierig en enthousiast.

* Publicatie: Brouwer, A.N.,  Rameckers, E.A.A., Bastiaenen, C.H.  ‘Strengths and Weaknesses of Handheld Dynamometry’ A Systematic Review of Psychometric Properties of Handheld Dynamometry of the Lower Limbs of Children with Cerebral Palsy. Pediatric Physical Therapy, Summer 2016 Volume 28 issue 2 p136–153.

Neem gerust contact met ons op via 035 – 693 37 32