Even voorstellen

katusha esser

Katusha Esser

Kinderfysiotherapeute sinds 1999
BIG-nummer: 59033574004

Na mijn intensieve sportcarrière wist ik zeker dat mijn hart bij sport en bewegen lag. Daarom ben ik de opleiding fysiotherapie gaan doen. Tijdens mijn stage heb ik kennisgemaakt met het behandelen van kinderen. De onbevangenheid van kinderen en de uitdaging therapie te geven zodat het kind het als spel ervaart heeft er toe geleid dat ik kinderfysiotherapeut geworden ben. Inmiddels ben ik 20 jaar geregistreerd kinderfysiotherapeut.

Ik heb altijd in de eerste lijn gewerkt. Eerst in een grote maatschap waar ik naast de kinderen ook mijn “eerste liefde” de sportfysiotherapie kon uitoefenen en nu ben ik mede eigenaar van de Kinderfysiotherapiepraktijk Gooi.

Binnen de praktijk ben ik diegene die naast de motorische problemen en verstoorde prikkelverwerking ook de (meestal aan groei gerelateerde) sportblessures behandel. Ik adviseer de jonge sporters en wanneer gewenst overleg ik met hun trainer/coaches. Dat betekent dat ik ook “paraat” sta op vrijdag avond of zaterdag ochtend voor het nodige werk om de jonge sporter (voor zover verantwoord) toch op het veld te krijgen. Een ander aandachtsgebied van mij is de functionele bekkenbodem problematiek.

Omdat ik zo van bewegen houd, ben ik sinds 3 jaar ook bootcamptrainer. Ook daar probeer ik, net als het werk met de kinderen, de oefeningen dusdanig aan te bieden dat de variatie en de originaliteit ervan altijd uitdagend zijn en stimuleren tot bewegen.

Chantal de Goede

Kinderfysiotherapeute sinds 2019
BIG-nummer: 29915847904

Ik ben Chantal de Goede en ik ben 30 jaar oud.
Sinds 2012 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en na een paar korte waarnemingen heb ik een jaar gewerkt bij een particuliere praktijk in Haarlem. Tegelijkertijd werkte ik ook als fysiotherapeut op een voetbalclub. De laatste 8,5 jaar ben ik werkzaam geweest bij een praktijk in Amsterdam Centrum.

In november 2019 heb ik de Master Kinderfysiotherapie afgerond en sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van kinderen. Mijn verdere specialisaties zijn Plagiocephalometrie, Schroth therapie bij scoliose, Dryneedling en Medical taping.

Tijdens mijn Master heb ik 1,5 jaar stage gelopen bij KinderfysiotherapieGooi en heeft Anita mij begeleid. Daardoor heb ik kennis gemaakt met de praktijk en de omgeving. Ik vind het een mooie uitdaging dat ik nu deze praktijk mag gaan werken.


Per 1 september zal ik volledig beschikbaar zijn voor Kinderfysiotherapie Gooi.

Melanie Rigter

Kinderfysiotherapeute sinds 2017
BIG-nummer: 59033574004

Mijn naam is Melanie, van jongst af aan had ik affiniteit met kinderen en de interesse in het menselijke lichaam en de sport. Dit gecombineerd maakt de interesse in het vak als kinderfysiotherapeut.

Ik werk nu een aantal jaar hier in Bussum. In mijn stage periode heb ik mee gelopen bij Katusha en heb ik het mooie vak van dichtbij kunnen meemaken. Wat ik mooi vind aan het vak is dat je als therapeut het niveau van het kind kunt opzoeken en proberen op dit niveau jezelf in de verbeeldingswereld van het kind de therapie aan te passen. Ook vind ik het belangrijk dat een kind beweegt met plezier, dat ze pijnvrij kunnen bewegen en hun beweeg ambities kunnen navolgen. 

In 2017 ben ik afgestudeerd in Utrecht voor de Master Kinderfysiotherapie. Na een aantal jaar werkzaam geweest te zijn in andere steden en dorpen ben ik terug gekomen om ook hier in Bussum te komen werken.

In de tussentijd ben ik ook moeder geworden en lopen er nu drie kindjes rond.
Naast werken en het thuisleven hou ik van dieren, handballen en lekker bezig zijn.

Nicky Schröder

Fysiotherapeut sinds 2019
Kinderfysiotherapeut in opleiding sinds januari 2021
BIG-nummer: 79927033804

Ik ben Nicky Schröder en ik werk als algemeen fysiotherapeut bij Fysiotherapie Praktijk in Hilversum en Almere Buiten.

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht, en ik ben in januari 2021 begonnen aan de master kinderfysiotherapie op de Hogeschool Breederode in Rotterdam.

Voor mezelf vind ik sporten en het plezier in bewegen heel belangrijk, daarom geef ik dit graag met enthousiasme aan andere door. Enthousiasme, geduld, vriendelijkheid en leergierigheid zijn mijn sterke kanten.

Neem gerust contact met ons op via 035 – 693 37 32